Наш министър какво се случва с доставките на нефт за страната.Сигурността

...
Наш министър какво се случва с доставките на нефт за страната.Сигурността
Коментари Харесай

Министър Сандов: Доставките на нефт са гарантирани, въпросът е в цените

Наш министър какво се случва с доставките на петрол за страната.

Сигурността на доставките на петрол е обезпечена, въпросът е в цените. Това е повода България да упорства за изключване от правилото, което сега се готви за вноса на петрол от съветския вид " Урал ", сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Ако не бъдат реализирани тези сделки на равнище Европейски съюз, ще се търсят други благоприятни условия. Но на този стадий сигурността е обезпечена, нефт ще има, съобщи той.

Нефт може да се внася и от интернационалните пазари, само че той е вид " Брент ", по-скъпият артикул. " Лукойл " има опция да купува и от други места, въпрос на график и на софтуерно разположение е. Ако възникне подобен проблем, на същото пристанище ще се доставя петрол с други танкери и той ще бъде прерабитван от същия преработвател - " Лукойл Нефтохим Бургас ", уточни Сандов.

Той посочи, че с несъмнено софтуерно напасване " Лукойл " ще може да преработва вид " Брент ". Ако има някакви провокации по трасето, България постоянно може да внася модифицирани петролни артикули от прилежащи страни, в които има рафинерии, означи екоминистърът.

По думите на вицепремиера сега съветският нефт вид " Урал " съставлява към 60% от доставките на петрол за България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР